ZAVRŠNA VEČER EU PROJEKTA KREATIVNE RADIONICE „KAZALIŠNI PROJEKT JELENOVAC“


Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda


Nakon više od godinu dana likovnih, dramskih i literarnih radionica za osobe starije od 55 godina, mnogo lijepih i veselih trenutaka druženja i kreiranja, Međunarodni centar za umjetnost došao je, zajedno sa svojim polaznicima i voditeljima, do kraja projekta Kreativne radionice „Kazališni projekt Jelenovac“ i finalnog događaja – izvedbe kazališne predstave koju su polaznici svih triju radionica s velikim entuzijazmom zajedno stvarali od početka listopada 2018.


Većina polaznika je došla na radionice zbog želje za druženjem i učenjem nečega novoga, nečega što su u životu možda poželjeli probati, ali nikada nisu imali priliku. Osjećamo ponos i zadovoljstvo: polaznici su napisali tekstove, kreirali scenske likove, oslikali scenografiju i sami izvode kazališnu predstavu.


Završna večer projekta održat će se 21. 11. 2019. u Centru za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb. U okviru programa, u 18 sati bit će predstavljen zbornik radova polaznika literarne radionice, u 19 h bit će prikazana predstava „Tramvaj ili bus 54 plus“, u izvedbi polaznika dramske radionice. Od 17.30 posjetitelji će moći razgledati radove polaznika likovne radionice u predvorju dvorane. Zbornik možete pogledati ovdje


Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija radionica sufinancirana je iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 303.299,51kn od čega 274.484,22kn sufinancira Europska unija. Više o korisniku, Međunarodnom centru za umjetnost, Zagreb, Gajeva 25, na mcu.hr. Više o fondovima EU potražite na strukturnifondovi.hr i esf.hr. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Međunarodnog centra za umjetnost.