Dramska radionica

Utorkom 10.15 do 12.30 i četvrtkom od 16 do 18.15h

MO Jelenovac, Ilica 181

OSNOVE GLUME I SCENSKOG NASTUPA

Bez obzira jeste li već imali nekog iskustva na sceni ili biste samo htjeli isprobati kako to izgleda, dramska radionica će vam pružiti mnogo zabave, smijeha i prilike za kreativan izražaj.

U opuštenom i nekompetitivnom okruženju raditi ćemo zabavne vježbe i igre koje koriste profesionalni glumci u radu na ulozi. Svaki sat započinjemo laganim tjelesnim i vokalnim zagrijavanjem.

Nakon toga prelazimo na vježbe dikcije, koncentracije i opuštanja kako bismo oslobođeni svih opterećenja svakodnevnog života mogli uroniti u kreativan izraz kroz improvizacije i dramske igre. Sat obično završava kratkom improvizacijom na zadanu dramsku situaciju.

U našem radu proći ćemo sve osnovne aspekte scenskog izraza i usredotočiti se na oslobađanje tijela i glasa kako bismo u kasnijim fazama mogli nesmetano raditi na izgradnji scenskog lika. Svi će polaznici imati priliku sudjelovati u završnoj predstavi u studenom 2019. godine, ako to žele.

Vještine koje ćemo razvijati na radionicama uključuju vještinu komunikacije, toleranciju, empatiju i mnoge druge koje će vam koristiti u svakodnevnom životu. Ako se pak odlučite ozbiljnije baviti glumom naše će radionice biti izvrstan temelj koji ćete moći nadograđivati tokom vremena te možda i uploviti u glumačke vode.

Datumi - utorkom 10.15 do 12.30 i četvrtkom od 16 do 18.15h