Uspješno smo završili dio programa Online kreativnih dramskih radionica u sklopu projekta Moja scena online. Polaznici su upoznali i savladali mnoštvo raznih glumačkih vježbi; govorne vježbe, vježbe disanja, koncentracije, vježbe za artikulaciju, improvizacije sa zadacima te mnoge druge. Bavili smo se glumom i u teoretskom smislu, puno smo razgovarali o raznim temama za koje su pokazivali interes. Pratili smo predviđeni program radionica. Radionica je podijeljena u četiri ciklusa. Prvi dio je uvodni, te su se kroz prve radionice polaznici upoznali s tehničkim elementima rada na zoom platformi. Razgovarali smo o kadriranju, svjetlu i mogućnostima unutar kadra.
Nastojali smo da svaki polaznik stvori najbolje moguće uvjete za rad i snimanje.
U prvom dijelu ciklusa bavili smo se i koncentracijom, fokusom i glumačko neutralom. Kroz razne vježbe, polaznici su imali priliku osvijestiti koliko su koncentracija i glumačka neutrala bitne za kreativni rad.
U drugom dijelu polaznici su krenuli stvarati vlastite materijale putem improvizacija. Uz pomoć vježbi i zadataka, nadograđivali su materijal i radili pripreme za snimanje istog. Pokazali su vrlo zanimljiva kreativna riješenja. Polaznici su generalno vrlo brzo usvajali upute i samim time uspješno razvijali materijal kojim smo se bavili. Radili su na biografijama likova koje igraju.
Radili smo individualne scene, duo scene i kolektivne, koje smo zatim dramaturški spajali i fiksirali material za snimanje.
U zadnjem dijelu ciklusa smo repetirali i režirali nastale situacije, čime smo se približili pravom glumačkom procesu. Puno smo razgovarali tijekom radionica. Stvorili smo atmosferu u kojoj mogu s povjerenjem dijeliti svoja iskustva i spoznaje. Polaznici su generalno bili vrlo motivirani za rad, opušteni i aktivni.


Voditeljica dramskih radionica za mlade: Tana Mažuranić

Radovi: