O NAMA

Projekt Kreativne radionice "Kazališni projekt Jelenovac" nastao je kao inicijativa male grupe likovnih, literarnih i dramskih umjetnika, s ciljem osnivanja jednog prijateljskog kreativnog prostora u kojem će stariji od 55 godina iz cijelog područja Zagreba imati priliku neobavezno se družiti, stjecati nove vještine, stvarati, opustiti se u prijateljskom okruženju i tako si popuniti slobodno vrijeme na koristan i kreativan način.

Projekt Kreativne radionice 'Kazališni projekt Jelenovac' namijenjen je osobama starijim od 55 godina koje žive na području Općine Čnomerec i Grada Zagreba uključivanjem tih osoba u kreativne radionice: likovne, literarne i dramske, te produciranjem i izvedbom kazališne predstave u kojoj će sudjelovati polaznici. Cilj je projekta pružiti građanima kvalitetne kulturne i umjetničke sadržaje u kojima će aktivno sudjelovati te ih potaknuti na druženje, stjecanje pozitivnih iskustava i razvijanje kreativnih potencijala. Time u društvu želimo povećati svijest o mogućnostima osoba 54+ i povećati njihovu vidljivost.

Iako je prema podacima Državnog zavoda za statistiku iz 2011. godine udio stanovništva starijeg od 55 godina 31,3%, u situaciji dugotrajne ekonomske krize u Hrvatskoj u ovoj dobi osobe počinju sve slabije sudjelovati u društvenom životu. Cilj nam je okrenuti taj trend. Smatramo da poticanje ove velike populacije u društvu na stvaranje i druženje ujedno povećava kvalitetu života svih članova društva.

Kreativne radionice 'Kazališni projekt Jelenovac' projekt je Međunarodnog centra za umjetnost iz Zagreba, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 - 2020.

Projekt će se odvijati na području grada Zagreba i namijenjen je osobama starijim od 55 godina. Ukupna vrijednost projekta je 303.299,51 kn, od čega Europska unija sufinancira bespovratna sredstva u iznosu od 274.484,22kn.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava sklopili su Ministarstvo kulture, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Međunarodni centar za umjetnost.

Projekt traje od 23. 7. 2018. do 23. 1. 2020.

KREATIVNI TIM

Vlatka-Simunovic

Vlatka Šimunović


Voditelj projekta

Biografija
Andrea-Bassi""

Andrea Bassi


Likovne radionice

Biografija
Silvija-Sesto

Silvia Šesto


Literarne radionice

Biografija
Vera-Vujkovic

Vera Vujović


Literarne radionice

Biografija
Romana-Petrusic

Romana Petrušić


Dramske radionice

Biografija
Mirela-Brekalo

Mirela Brekalo-Popović


Dramske radionice

Biografija
Goran-Grgic

Goran Grgić


Režija

Biografija
team-Lela-Koncar

Lela Končar


Scenografija

Biografija